Модният дизайнер с български корени Пол Василеф бе отличен с наградата „Млад австралиец на 2017 година“.  Отличието се връчва на австралийци с особени заслуги към обществото и станали модели за подражание.

„Това е голяма чест за мен. Много съм благодарен!  Още не съм осъзнал напълно, но когато основах марката преди десет години, исках и все още искам да съм световноизвестен дизайнер. Специализираме се в котюр рокли – всичко е ръчна изработка и е направено в Южна Австралия. Когато основавах марката, не съм си представял, че ще се оцени на международно ниво, не само на национално“, признава младият дизайнер.

Кой всъщност е Пол Василеф? Той е на 26 години. Баща му е българин, а майка му е италианка.  Младият дизайнер споделя, че българската му баба е оставила трайна следа в неговата работа и още пази кутийката, в която тя е държала конците и иглите си. Наследил е обаче и умея от италианската си баба, която го е научила да шие и бродира.

Той разкрива още, че модата е в кръвта му. Създава своя личен бранд преди десет години, когато е все още в гимназията.  Миналата година Василеф  представя и първата си колекция дрехи, вдъхновена от българският фолклор.

 „Колекцията носи името „Снежанка”. Вдъхновена е от пътуването ми до България през 2014г. Използвахме всички малки покривчици, шевици на баба ми, на всички хора, които донесоха различни бродерии, които ни вдъхновиха и направихме прекрасни рокли, които са много специални. Опитахме се да запазим традицията жива“, разказва дизайнерът.

Роклите на Пол Василеф могат да бъдат забелязани и на едни от най-известните светски събития – на червения килим на Наградите „Златен глобус“, както и на „Оскар“-ите.

„Много сме щастливи, че някои от нашите рокли са били носени на „Оскар“-ите и на „Златните глобуси“. Това е прекрасно чувство! Като дете, гледах тези церемонии и се надявах, че един ден това може да съм аз“, признава младият дизайнер пред BIT.

Василев се надява марката му да добива все повече популярност както в Австралия, така и на международния пазар. Желанието му е да продължава да прави висша мода, а най-голямата му мечта е един ден роклите му да бъдат показани по време на Седмицата на модата в Париж.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук