Двама души загинаха,  други двама са ранени, след като магистрален мост се срути върху колата им в източната част на Италия. Инцидентът е станал в близост до град Анкона, област Марке, на магистралата „А” 14 Болоня – Таранто. На мястото на трагедията са изпратени полицейски служители и инспектори, които разследват случая. Инженери работят за разширяване на магистралата и мостът е бил подпрян от временни стълбове. Това е и основната версия, по която се работи. Самият мост е бил затворен за движение, но пътят под него – не. След инцидентът движението по магистралата е спряно.

„Конструкцията се срина изведнъж. Всички бяхме в шок. Чудо е, че оцеляхме. Бяхме само на около 10 метра от моста. Всичко се случи много бързо”, разказва Франческо, свидетел на инцидента.

„Това, което се случи на магистрала A14 е много сериозно. Тези неща не трябва да се случват и трябва да се установи бързо кой е отговорен за тази трагедия”, обяви Антонио Мастровинчензо, ръководител на регион Марке, където е станало произшествието.

Инцидентът повдигна въпросът до колко е качествена инфраструктурата и дали са били извършени достатъчно проверки на мостовете и тунелите, след силните земетресения, които разлюляха страната през миналата 2016г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук