Плакат с надпис „Бежанците са добре дошли” бе спуснат от Статуята на свободата в Ню Йорк, съобщи „Ен Би Си Ню Йорк”. Надписът е дълъг над 6 метра и бе провесен до върха на пиедестала на известната скулптура. Плакатът останал там повече от час, докато не бил свален.

В момента полицията разследва кой би могъл да е закачи надписа на монумента. Поставянето на всякакви плакати на националните паметници е забранено от закона в САЩ.

Надписът беше спуснат в момента, в който Министерството на вътрешната сигурност обяви разширяването на мерките по отношение на имиграцията. Неизвестен човек пое отговорност за действието. Той написа в социалните мрежи, че плакатът е закачен от „обикновени граждани, които чувстват необходимост да кажат нещо за Америка, в която вярват”.

По-рано, социологическата агенция „Харис Пол” и Центърът за американски политически изследвания в Харвардския университет съобщиха, че повечето американци (53% от участвалите в допитването) подкрепят имиграционния указ на президента Доналд Тръмп, с който се спира програмата за прием на бежанците в продължение на 120 дни.

Освен това 52% от анкетираните подкрепят „указа за изграждането на стената по границата с Мексико, наемането на още 10 хиляди миграционни служители, и отказа да се финансират градовете-убежища, които отказват да депортиран нелегални имигранти“. 48% са против.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук