Созопол е шестата най-добра дестинация в Европа за 2017г., предава „Торнос нюз”. Това стана ясно след края на гласуването в сайта на международната организация „Най-добра европейска дестинация”. За най-стария български град са гласували 20 690 души.

Европейска дестинация на 2017г. стана португалският Порто – близо 140 хиляди души са го подкрепили. На второ място е италианският Милано (52 836 гласа), полският Гданск (46 852 гласа), гръцката столица Атина (38 627 гласа), испанският Сан Себастиан е на пета позиция (23 113 гласа).

След българския черноморски град Созопол останаха Виена, Стари град, Базел и Мадрид.

За осма поредна година хората от целия свят определиха най-модерната Европейска дестинация за 2017г. Туристите имаха 3 седмица да гласуват за двайсетте града.

Челните дестинации ще бъдат рекламирани пред милиони туристи като най-добри дестинации за посещение на сайта на „Най-добрите дестинации в Европа“ – първият посветен на рекламирането на туризма в Европа.

Базираната в Брюксел организация има за цел да развива културата и туризма в Европа. Тя цели постигането на по-добро разбиране за качеството и разнообразието на европейските туристически дестинации.

Освен голямата титла за дестинация на годината, организацията прави отделни класации за замъци, плажове, природни паркове, романтични дестинации, пейзажи и други.

Отличените дестинации са представени в сайта на организацията, който има 80 000 потребители и 3 милиона посетители, а това води до среден ръст на туристите от 15%.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук