Съветът на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД освободи от длъжност управителите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД Димитър Костадинов и „БДЖ – Товарни превози” ЕООД Любомир Илиев. Техните места се заемат съответно от  Христо Иванов и Александър Александров, съобщиха от дружеството.

Новоназначените управители са дългогодишни специалисти в областта на железницата като цялата им кариера е изцяло свързана с железопътния транспорт.

Христо Иванов е магистър по финанси във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”, като преди това е завършил специалност „Експлоатация на железопътния транспорт” в Техническия университет. Опитът му включва превоз на опасни товари, пътнически превози и организация на превоза при прекъснато влаково движение. До 2012г. се е занимавал с експлоатацията на цялостната дейност в „БДЖ – Пътнически превози” ЕOOД.

Александър Александров е магистър по „Технология и управление на транспорта” ВВТУ „Тодор Каблешков” и с още една магистърска степен по „Икономика на транспортната фирма”.

Промените в двете дружества идват дни след смяната на изпълнителния директор на „Холдинг БДЖ“ Владимир Владимиров, който бе обвинен от Алексиев, че не е прилагал адекватни мерки за управляване на компанията.

„Не става въпрос за реваншизъм или за каквото и да било. Просто, който не си върши работата, разбира се, че ще бъде сменен”, коментира междувременно транспортният министър Христо Алексиев.

Той обясни, че евентуалните смени на ръководни служители в железницата ще зависят от индивидуалната работа на всеки. Христо Алексиев допълни също, че вече са осигурени допълнителни 10 локомотива за пътническите превози в БДЖ. Още при  встъпването си в длъжност той бе категоричен, че ако се наложи ще се търсят машини под наем, тъй като не е нормално железниците, заради недостиг на подвижен състав, да плащат на автобусни фирми да возят пътниците на БДЖ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук