Цветана Пиронкова загуби от Йелена Янкович с 1-6, 7-6, 6-4. Така тя не успя да се класира за основната схема на силния турнир в Доха с награден фонд 776 000 долара. Това бе 7-ма среща между първата ракета на България и бившата номер 1 в света сръбкиня.

В първия сет Янкович направи 2 пробива в подаванията на българката, които и позволиха бързо да дръпне в резултата с 4-1. Сръбкинята обаче бе по-агресивната и убедителната на свой сервис, което и бе достатъчно, за да затвори първата част с 6-1 за 29 минути игра.

Във втория сет Пиронкова игра по-уверено и бързо пречупи съпротивата на сръбската тенисистка. Българката успя да реализира 2 брейка и да си осигури стабилна преднина пред своята опонентка. При 5-3 и сервис на Цвети за спечелването на втората част, тя допусна множество непредизвикани грешки и позволи на Янкович да се върне в борбата за сета. Той бе решен в тайбрек, като в него Цвети успя да спаси 2 мач бола и в крайна сметка да се поздрави със спечелването на втория сет със 7-6.

В третата решаваща част Янкович започна силно спечелвайки лесно подаването си за 1-0. Българката изпита сериозни затруднения в първия си сервис гейм, който бе с продължителност от близо 14 минути борба между двете. Пиронкова показа по-здрави нерви и успя да си вземе подаването, с което да изравни за 1-1. Последваха 4 поредни брейка, които двете съпернички си размениха, а първа успя да си спечели подаването сръбкинята, за да поведе с 4-3.

При 5-4 и сервис за оставане в двубоя на българката Янкович успя да направи решаващ пробив. Двубоят продължи малко повече от два часа и половина.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук