„Топлофикация-София” е започнала извънреден отчет на общите топломери в абонатните станции на всички сгради в топлорайон „София Изток”, където миналата седмица имаше поредици от аварии. През следващите няколко дни служители на компанията ще посетят всяка сграда и в присъствието на упълномощено лице – домоуправител или на представител от етажната собственост, ще извършат междинен отчет на топломера, съобщават от дружеството.

Отчетниците, които извършват тази процедура ежемесечно, ще снемат данните от топломера с преносим терминал. Така се предотвратява възможността за техническа грешка при отчитане и прехвърляне на показанията в базата данни на дружеството. Във всяка абонатна станция има специален картон. В него се отразяват посещенията на техниците от „Топлофикация София”, отчетите, както и фигурира  подпис на представителят на етажната собственост, който е присъствал на отчитането.

От дружеството коментираха, че не е подавано заявление за повишаване на цената на топлоенергията във връзка с появилата се  информация в медиите за поскъпване на парното и топлата вода заради прогнозираното от „Булгаргаз” увеличение на цената на природния газ от 1 април с  близо 33%.

Ако цената на газа се повиши с повече от 5%  Комисията за енергийно и водно регулиране има нормативно право да променя и тарифите на топлофикационните дружества за произвежданата от топлинна и електрическа енергия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук