съд, темида

Десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и десет хиляди лева глоба е наказанието, наложено на подсъдимия Р. Р., обвинен от Районна прокуратура – Кюстендил за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата в Кюстендил.

На 30.03.2020 г., след завръшането му от Германия, Р. Р. бил поставен под задължителна 14-дневна карантина, на основание предписание, издадено от Регионална здравна инспекция във връзка с разпространението на вируса Covid-19. Мъжът следвало да пребивава на адрес в кв. „Изток“ в гр. Кюстендил.

Седмица по-късно той нарушил тази противоепидемична мярка и излязъл от дома си. Отишъл в магазин на негова съседка, за да си купи кафе. При извършена от контролните органи проверка Р.Р. не бил установен на посочения от него адрес. По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Подсъдимият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил, като се е съгласил да му бъде наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на десет хиляди лева.

Споразумението е било одобрено от съда и има характер на влязла в сила присъда.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук