мъжете и жените

Няма съмнение, че мъжете и жените са от различни планети или дори от различни вселени. Това е така, защото правят всичко различно, от жестовете си до начина, по който те хвърлят топка. Но те наистина ли са толкова различни?

Различията можете да забележите и в най-простите ежедневни неща.

Запознайте се с Джулия и Марк. Те са стари приятели, познават се добре и казват, че правят много изключително прости неща по абсолютно различни начини. Решихме да проверим това. Уверихме се, че не могат да се видят един друг и ги помолихме да направят няколко неща, за да видим колко и какви са разликите.

Позиране за снимка

мъже - жени - 1

Помолихме Джулия и Марк да изберат поза, която според тях изглежда най-добре на снимка. Марк обърна цялото си тяло към камерата и премести ръцете си отпред. Джулия избра поза в профил.

Мъжете се стараят да изглеждат колкото е възможно по-големи във фотографиите. Те искат да заемат повече пространство и да демонстрират горната част на тялото си. Жените, обаче, искат да изглеждат малки и елегантни. Те се грижат както за ръцете, така и за краката.

Да държат предмет

мъже - жени - 2

Джулия държи бутилката с двете си ръце, като едната от тях държи дъното. Марк предпочита да използва само едната си ръка и държи бутилката при гърлото.

През повечето време жените държат тежки предмети отдолу. Мъжете обикновено се опитват да го държат в една ръка, дори ако обектът е много тежък, само за да покажат своята сила.

Да покажат ръцете си

мъже - жени - 3

Повечето жени се опитват да демонстрират атрактивния си маникюр или цялостната подреденост на ноктите си, поради което най-вече показват гърба на ръцете си. За мъжете размерът и интегритетът имат по-голямо значение. Ръцете изглеждат по-големи, ако покажат дланите си.

Да се обърнат

мъже - жени - 4

Ако се провикнете на мъж и жена, те ще се обърнат по много различни начини. Мъжете обръщат цялото си тяло, а жените само главата си.

Изберете 5 неща, които бихте взели с вас за 5-дневно пътуване.

Нещата, които мъжете и жените избират за пътуване, се определят от начина на мислене и от техните потребности.

мъже жени 5

Джулия: „Бих взела самобръсначка, кредитна карта, четка за зъби, шампоан и слънцезащитен крем. Мисля, че хигиенните продукти са абсолютно необходими, а останалите могат да бъдат закупени в хотела”.

мъже жени 5 1

Марк: „Бих взел моята кредитна карта, всичко останало, можете да си купите там, където отивате, бих взел и някои хапчета, от които може да се нуждая. И разбира се камера, за да заснема най-интересните моменти отпътуването”.

Тъй като жените имат по-добри умения за абстрактно мислене, те лесно могат да предскажат различни ситуации. Те винаги мислят за неща, които могат да се случат в бъдеще. Мъжете приемат само най-необходимите неща, от които се нуждаят в момента и импровизират по-късно.

Да свалят тениската си

мъже - жени 6

Мъжете най-вече „изваждат” тениската си, като я издърпват по яката, докато жените го правят през кръста. Това е така, защото мъжете използват най-силната част от тялото си: ръцете си. Жените използват цялото си тяло.

Седнете по начина, по който се чувствате комфортно.

мъже - жени - 7

Жените кръстосват краката си, когато седнат, а мъжете обикновен се разкрачват. Това може да ни каже 2 неща:

Първо: Поради физиологичните различия в структурата на таза, мъжете и жените седят по различен начин.

Второ: Разкрачените крака на мъжете показват господство, а женските кръстосани крака са сигнал за скромност.

Да хвърлят топка

мъже жени 8

Мъжете хвърлят тежки предмети с една ръка отзад на главата. Жените държат предмети с двете си ръце пред тях, като използват цялата си тежест.

Да кашлят

мъже жени 88

Когато мъжете кашлят, те покриват устата си с юмрук. Жените използват ръба на дланта си и леко обръщат главата си.

Да се прозяват

мъже жени 10

Когато мъжете прозяват, те отварят устата си и използват само една ръка. Жените обаче използват две ръце, взети заедно, защото ръцете им са по-малки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук