най-жестоките личности

Има много повече исторически личности, които биха могли да бъдат включени в този списък, но ще се ограничим до десет. Поведението на всички тези хора е много жестоко.

  1. Хайнрих Химлер

Като лидер на СС, ръководител на германската политика и Гестапо, той лично координира убийствата на 10 милиона души. Когато войната приключва, дори и колегите му не искаха да имат нищо общо с него.

2. Йосиф Сталин

Действайки като класически диктатор, той убива много от близките си приятели и довереници. Общият брой на убийствата е около 60 милиона.

3. Иван IV

Един от любимите методи на екзекуция на Иван IV е нещастникът да бъде облечен в мечка кожа и предаден на милостта на кучетата. Царят обичал да организира и масови екзекуции: веднъж заповядал виновните боляри да бъдат вързани за конете и да ги водят през полето, а после да ги удавят в реката. Той не пощадил техните съпруги и деца.

4. Адолф Хитлер

Той е унищожил живота на милиони хора и е отговорен за повече смъртни случаи от всеки друг в историята. Човекът, който разруши целия континент само за 6 години. Цялата жестокост и нечовечност на Хитлер не може да бъде описана с думи.

5. Ержебет Батори

Тази унгарска графиня е известна с това, че е убила най-много жени в историята, за които е получила прякора „Кървавата графиня“. Ержебет Батори се къпела в кръвта на девиците, за да запази младостта си. Както е посочено в съдебното дело от онова време, Ержебет и няколко от нейните съучастници примамват млади момичета в леговището си, където извършват своите жестокости: биене, изгаряне, хапане, сексуално насилие, замразяване и гладуване.

6. Пол Пот

Лидерът на „Червените кхмери“ и министър-председател на Камбоджа през 1970-те години. Той премества населението на Камбоджа в селата, където да отглеждат ориз, който самите те дори не е позволено да консумират. Но това не е всичко – Пот и „Червените кхмери“ също са отговорни за масовите екзекуции при „полетата на смъртта“. Точният брой на жертвите е неизвестен. За да се пестят боеприпаси, екзекуциите са извършени с помощта на лопати, брадви, чукове и подострени бамбукови пръчки.

7. Иди Амин

Угандийски диктатор, отговорен за убийството на половин милион души. По време на царуването му, в годините 1971-1979 г. е имало масови нарушения на човешките права, политически репресии, етническо преследване, извънсъдебни убийства,  корупция и икономическа безстопанственост.

8. Осама бин Ладен

Като лице на съвременния тероризъм и основател на Ал Кайда, той живее по-голямата част от живота си в скривалища. ФБР е готово да плати 25 милиона долара за главата му, но въпреки това той успява да избегне залавянето по време на три президентски мандата, преди да бъде ликвидиран.

9. Леополд II (крал на Белгия)

Впечатляващо е, че в такава малка страна може да се появи такъв голям тиранин. Решавайки, че страната му е твърде малка, Леополд прави това, което всеки лидер би направил – той я разширява с колонии в Африка. Заробва, измъчва и убива повече от 3 милиона души, за да може да придобива и продава огромни количества слонова кост.

10. Саддам Хюсеин

В продължение на повече от 20 години Саддам Хюсеин беше президент на Ирак, който провеждаше кампания за геноцид срещу кюрдите, шабаците, язидите, асирийците и мандейците. Освен това, той изпитва силно желание да нахлуе в границите на съседна държава, а когато нещо се обърка, той просто обгазява хората.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!