Сидеров
На снимката: Волен Сидеров

Две нови обвинения предяви Софийска градска прокуратура спрямо общинския съветник и лидер на политическа партия „Атака“ Волен Сидеров. Сидеров е с две парични гаранции от по 50 хиляди лева – общо 100 хиляди лева, като първата трябва да бъде внесена в 14-дневен срок, считано от днес.

Новите две обвинение срещу общинския съветник, който по време на извънредно положение призова хората да не спазват мерките на властите и да излязат на Великден, са по чл.144, ал.2 вр. ал.1 от НК и по чл.269, ал.1 от НК. От Софийска градска прокуратурата са се самосезирали, след като общинският съветник е отправил заплахи спрямо органите, водещи разследване срещу него, с цел да не изпълнят задълженията си.

„Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!…Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!“, казал Сидеров.
Втората парична гаранция спрямо Сидеров е по първото образувано досъдебно производство за подбуждане към нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус в условията на извънредно положение.
За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!