10 министри от кабинета ще отговарят на депутатски въпроси по време на редовния парламентарен контрол.

Пръв на трибуната ще застане вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той ще отговаря на въпрос за разпродажбата на военни клубове в страната и за финансовото състояние на „ТЕРЕМ – ЛЕТЕЦ“ ЕООД и сключвани договори от дружеството.

Правосъдният министър Цецка Цачева ще бъде попитана за строителство и въвеждане в експлоатация на нови места за изтърпяване на наказанията и конкретни действия срещу практиката за назначаване на изтърпяващи наказание „лишаване от свобода“ на длъжности в българските затвори. Повод за питането е случай от миналата седмица, при който лишен от свобода мъж, изтърпяващ наказанието си е Бургаския затвор, блъсна пешеходец, докато шофираше полицейска кола. Оказа се, че е редовна практика затворници да бъдат назначавани за шофьори.

Третият препитан министър ще бъде на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той ще трябва да дава отговори на общо 13 въпроса.

Казусът НДК също ще бъде в дневния ред. Министърът на културата Боил Банов ще отговаря пред депутатите за разходването на предвидените финансови средства за българското председателство на Съвета на ЕС 2018, както и на въпрос относно подготовката на НДК за председателството. Банов ще бъде питан и за финансирането на читалищата.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!