Министърът на българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова даде показания в следствието като свидетел. Тя е вторият човек от кабинета, който мина през прокуратурата в последните два дни. Преди това там се яви и вицепремиерът Томислав Дончев.

Едното обвинение срещу Мирослав Боршош, по което Павлова беше призована като свидетел, е за безстопанственост за договора за автомобила, който ползва. То е само част от 4-те хиляди договора, които прокуратурата анализира и затова е възможно и кръгът на обвиняемите да се увеличи, както и обвиненията да нараснат.

Второто обвинение, за което Павлова беше призована като свидетел, е за нецелевото изразходване на 1.7 млн лв., отпуснати за подготовката на НДК за българското председателство на Съвета на ЕС.

„Дадох показания, такива каквито са моите мотиви и аргументи, които изложих пред Анкетната комисия. Нищо ново и нищо различно. Нека оставим прокуратурата да си свърши действията. Аз смятам, че като принципал съм предприела всички необходими действия и съм дала своите аргументи и своите следствени показания като свидетел. Така че, нека да си свърши прокуратурата работата“, заяви Павлова след излизането си от следствието.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!