Министърът на културата Велислав Минеков входира писмото с призив ГЕРБ да напуснат партийната си централа, разположена в НДК, при охраната в сградата. Той не се качи на горните етажи, за да връчи лично писмото на ръководството на партията.

Според ръководството на ГЕРБ поведението на Минеков е „еманация на овластената арогантност и простащина“. Лидерите на партията чакаха Минеков в централата, но той не отиде при тях. С Минеков бе дългогодишният протестиращ Йоло Денев.

„Не можах да разбера какъв е смисълът от този цирк, защото, ако някой не си е гледал календара, ние сме в 2021 г. все още, макар че започва да се усеща като 1944 г. министър да обикаля офисите на партии и да ги подканя да напуснат е жанр, който не сме виждали през последните 30 години“, каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, който определи като безобразие опита една партия да се ограничава да си изпълнява функциите. Според него „ГЕРБ обитава офисите абсолютно законосъобразно от поне 14 години“.

Депутатът от ГЕРБ Росен Желязков определи случващото се като спектакъл, за да се удовлетворят онези, които се радват на всички процеси по изчегъртването на ГЕРБ.

„Чухме от медиите, че е връчено писмото долу на пропуските. Не знаем дали това нещо ще стигне до нас и по какъв начин. Ние знаем само, че тази молба е оставена долу на контролния пункт на портиера. Това няма значение. Всички си даваме сметка, че този спектакъл се прави, за да се удовлетворят очакванията на всички онези, които се радват на всички малки или големи процеси по изчегъртването на ГЕРБ. Това са зрелища и за съжаление няма хляб в тях. Ние няма нито по смисъла на закона, нито по смисъла на нарочен акт основание да напуснем сградата на НДК“, заяви Желязков.

„Ако г-н Минеков счита, че управлението на активи, които са поверени за управление на Министерство на културата, както и такива, които са в капитала на НДК, това е административна сграда, която е строена преди много години за нуждите на Министерство на отбраната, ако г-н Минеков смята, че не управлява добре активите Министерство на културата, той има възможността да го направи, защото има етажи под нас, които стоят празни. Може би трябва да проявим интерес в какво състояние са тези имоти. Тук става въпрос, че от болната глава на здравата се прехвърля един проблем и то в края на министерския период на един служебен министър, който не носи никаква добавена стойност освен зрелището. Странно е и мълчанието на президента, който трябва според мен да вземе отношение, заради възстановяването на нормалността на политическия диалог, когато се търси консенсус и подкрепа за важните политики, които имат отношение към развитието на страната“, допълни той.

За зам.председателя на ГЕРБ Даниел Митов, Велислав Минеков „взема пример от Бойко Рашков и неговите репресии, които станаха по време на предизборната кампания“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук