Утре ще подготвим решение с областния управител и в петък ще помолим ГЕРБ да се преместят. За тези години, сравнявайки наемите в района, НДК губи приблизително 6 милиона лева без лихвите. По време на тяхното управление НДК стига до смущаващата сума загуби от близо 90 милиона. Това заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков преди днешното заседание на парламента, което го изслуша по казуса с в. „Труд“.

„Нормално е министерство да потърси всички свои отнети по някакъв начин имоти. Аз искам НДК да си върне загубите и да работи човешки. През последните години НДК е бил буквално обран“, каза още Минеков.

По време на заседанието министърът обясни, че действията му не са реваншизъм.

„Като министър в парламентарна република съм съгласен, че свободата на медиите заслужава извънредно заседание на Народното събрание, но като гражданин на България и като настоящ министър на културата искам да попитам защо нямаше извънредно заседание, когато бе спрян сигналът на БНР, когато МВР и ГДБОП изземаха техника на ТВ7, защо нямаше извънредно заседание, когато беше свалено предаването на Милен Цветков, защо нямаше извънредно заседание, когато Валери Симеонов заплашваше журналисти, че ще им ритнат столчетата. Защо нямаше извънредно заседание, когато БНТ излъчи фалшива новина за бесилки и народен съд по време на протестите през 2020 г., защо нямаше извънредно заседание, когато пред парламента биеха деца и журналисти по време на летните протести“, заяви Минеков.

Колкото до зеления сертификат, министърът заяви, че такъв се изисква навсякъде в чужбина и в неговото ведомство.

Десислава Атанасова: Минеков, вън!

След изложението на министърът от ГЕРБ поискаха председателят на парламента Никола Минчев да го изгони и той да подготви отговора си по същество.

Очаквайте подробности!

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук