Калифорния стрелба

Мъж е открил огън с полуавтоматичен пистолет в кънтри бара „Бордълайн бар енд грил“ и в танцова зала в град Таузънд Оукс, Калифорния. Стрелецът е убил 12 души, включително полицейски служител. Малко след нападението мъжът е ликвидиран, съобщи шерифът на окръг Вентура Ерик Бишоу.

„Всички пострадали в предградието На Лос Анджелис „Таузънд Оукс“ са загинали, а стрелецът е елиминиран“, съобщи шериф Джеф Дийн пред репортери.

В бара се е провеждала колежанска кънтри вечер. Няколкостотин младежи са се намирали по това време там на събитие за колежани.

Първоначалните сведения на очевидците бяха, че между 11 и 20 души са били ранени при стрелбата. Други очевидци съобщават, че стрелецът е хвърлял димни гранати. Според полицейските доклади са били изстреляни около 30 изстрела.

Статия от март 2018 г. в „Бизнес инсайдър“ цитира демографско проучване, според което Таузънд Оукс е един от трите най-безопасните града в САЩ с население над 100 000 души. Той е тихо, престижно жилищно предградие на Лос Анджелис. Проучването е проведено от 24 април до 12 юни 2018 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук