Македония, катастрофа

13 са жертвите на автобусната катастрофа по пътя Тетово-Скопие, съобщи македонският министър на здравеопазването Венко Филипче, който е на мястото на инцидента. Седем от загиналите умират на място, а останалите на път за болницата, уточни министърът.

Македония, катастрофа

Ужасът се развихрил по пътя между Тетово и Скопие край село Ласкарци. Автобусът, който е бил пълен с пътници, е напуснал пътя и се преобърнал в канавката. До момента е известно, че има 25 ранени. Част от тях са с тежки наранявания. На мястото на инцидента пристигнаха над 20 линейки на Бърза помощ. В спасяването на пострадалите участваха екип на пожарната и багери.

„Двама от пострадали бяха докарани починали в болницата ни. Другите трима починаха, докато се опитвахме да ги спасим“, каза директорът на Градската болница в Скопие Християн Костов.

Македония, катастрофа

Според него „броят на ранените ще се увеличава“. Един от тях в момента се бори за живота си, каза Костов. Той добави, че се правят хирургически операции в 4 зали на болницата, в която са настанени пострадалите. Целият екип на болницата е на работа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!