магистрала

Магистрала от Ибин до Панджъхуа в Китай е на път да се превърне в най-скъпия реализиран проект на територията на страната.

Стойността на аутобана ще е около 88,6 милиарда юана, което е 13,4 милиарда долара

Тази съвременна автомагистрала, с дължина 450 км, ще преминава през планинска местност в югозападната провинция Съчуан.

Всеки километър ще струва над 30 милиона долара.

Не се съобщава кога трябва да бъде завършена.

„Особеностите на местния ландшафт са изключително неблагоприятни за изграждане на скоростна автомагистрала. Там често се случват стихийни бедствия, всичко това усложнява реализирането на проекта. В перспектива това означава, че ще ни се наложи да понасяме повишени разходи за поддръжка на пътя в приемливо състояние“, разказа пред журналисти Чен Лешен – главен инженер на скъпоструващия инфраструктурен проект.

Благодарение на новата магистрала град Ибин, където официално започва долното пълноводно течение на най-голямата китайска река Яндзъ, ще се съедини с Панджъхуа в южната част на провинцията – местност богата на полезни изкопаеми и хидроенергийни ресурси.

Едновременно с това ще бъде отворено важно направление за доставка на стоки в съседната провинция Юнан, която граничи с Мианмар и Лаос. Очаква се проектът да даде възможност по-ефективно да се премахва бедността в икономически изостаналия район на Китай, през който ще премине пътят.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук