МВР

Полицията издирва въоръжен мъж от село Сърница, община Минерални бани. На място са ръководството на Отряда за борба с тероризма и главният секретар на МВР. Заповедта е издадена от вътрешния министър Бойко Рашков.

Според информацията мъжът нападнал свой съсед след скандал. Понеделник в селото е възникнала разпра между 43-годишен мъж и 55-годишен негов съсед. По-възрастният извадил незаконна самоделна пушка, произвел изстрел и след това избягал в близката гора.

В селото са разположени тежко въоръжени полицаи и техника, като общата бройка на служителите на МВР на мястото е около 150 човека.

„Издирваният е въоръжен и опасен. Операцията се провежда съвместно с жандармерията и СОБТ. Става въпрос за спор между съседи, който прераства в сбиване и са произведени изстрели. Започнало издирване на лицето, което е продължило снощи вечерта“, съобщиха от полицията.

Преди това той е наранил с нож жена, която е била близка на нападнатия съсед.

Причина за разправията била животни, които са преминавали през имота на един от участниците в свадата.

„Той е произвел е няколко изстрела с незаконната си пушка, която е намерена. Разполага и е друго незаконно огнестрелно оръжие, което в момента е с него, отново пушка“, обявиха още от полицията в Хасково.

Стрелецът е с криминални регистрации. В миналото издирвания 55-годишен мъж е съден за незаконно притежание на взривни вещества и кражби. Според информацията името на издирвания е Бейсим Реджеп Салиф.

От полицията призовава хората да бъдат внимателни и ако забележат издирвания, веднага да сигнализират на спешния телефон.

Очаквайте още подробности!

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук