Шестнайсет души загинаха в катастрофа в Северна Италия на автобус с унгарски ученици, които се връщали от екскурзия до Франция, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки италианската полиция.

Оцелели са 39 души, 26 от тях са ранени, някои сериозно, 13 не са имали нужда от медицинска помощ.

Злополуката станала малко преди полунощ на изход на магистрала А4 край Верона. Автобусът се блъснал в подпорна колона на горно ниво на автострадата и се запалил. Ударът е бил толкова силен, че някои от пътниците излетели от колата, съобщи италианското радио РАИ. Не е ясно още каква е причината за катастрофата, в която не е било замесено друго превозно средство.

В автобуса са пътували унгарски гимназисти на възраст от 15 до 17 години. Полицията съобщи, че от напълно изгорелия автобус са извадени 16 обгорели тела, а ранените са откарани в болници във Верона. Сред загинали може да е и шофьорът, който е французин.
Унгарското външно министерство съобщи, че според официалната информация с автобуса би трябвало да са пътували 54 души – ученици, придружаващи ги учители и родители, двама шофьори Възможно е обаче пътниците да са били повече.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!