полиция
Снимката е илюстративна

Пловдивската полиция разкри кой е убиецът на овчар в пловдивското село Скутаре. Оказа се също пастир, на 17 г. Двамата са работели в една и съща ферма.Тежкото престъпление е извършено заради пари, стана ясно на брифинг на прокуратурата.

На 10 септември непълнолетният чобанин заплашил 64-годишния овчар Живко, който му дал всичко, което имал – 60 лева. Насилникът обаче не останал доволен и искал още. След като не получил, нанесъл удари на овчаря. Мъжът починал от силна кръвозагуба. Трупът му бил открит на 13 септември.

На престъпника е повдигнато обвинение за грабеж и причиняване на средна телесна повреда, довела до смъртта на възрастния човек.

Първоначално полицаите смятали, че става въпрос за самоубийство. Аутопсията обаче показала вътрешни травми и разследването е било преквалифицирано за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

„Съдът определи мярка за неотклонение задържане под стража спрямо непълнолетния. Законът предвижда от 5 до 12 години затвор“, съобщи Галина Андреева-Минчева, замeстник-окръжен прокурор на Пловдив.

Зам.-шефът на пловдивската полиция комисар Георги Чергов съобщи, че убиецът е опитал да заблуди разследващите, но с помощта на психолози е разкрит.

Още новини от деня – четете тук

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук