Фолксваген чип

Немският автомобилен гигант „Фоксваген” е готов да предложи на своите клиенти в Европейския съюз допълнителна 2-годишна гаранция за дизеловите си модели, съобщи „Ройтерс”, позовавайки се на изявление на говорителя на Европейската комисия.

Концернът отказва категорично да компенсира финансово потърпевшите от скандала „Дизелгейт“ и да им върне парите, независимо от настояванията на регулаторните органи и на еврокомисаря Вера Йоурова.

Припомняме, че през 2015г. „Фолксваген” призна, че в 11 млн. свои автомобили е инсталиран софтуер, който отчита по-ниско отделяне на вредни газове и така да заобикаля регионалните екологични стандарти.

По-късно стана ясно, че всъщност двигателите на колите са излъчвали до 40 пъти над европейската норма за изпускане на азотен оксид.

Това доведе до отзоваване на милиони автомобили по света, до оставките на някои от най-висшестоящите мениджъри на „Фолксваген”, съкращения на над 30 000 служители, многобройни критики и разследвания срещу германската компания по света.

В момента автомобилният производител плаща обезщетения в размер на десетки милиарди долари заради аферата „Дизелгейт”.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук