Американецът Райън Крамер е намерил повече от 20 свои братя и сестри, които са деца на общ донор на сперма, съобщава NBC News.

Според телевизионния канал Крамер завършва училище на 14-годишна възраст, получава бакалавърска степен на 18 и магистърска на 19. Той започва да се чуди за произхода си в много млада възраст. На 7-годишна възраст той изпраща писмо до банката за сперма, опитвайки се да намери баща си, а през 2000 г. заедно с майка си основават регистър на донорските братя и сестри (DSR).

Преди да успее да намери своя биологичен баща, на 13-годишна възраст той намира един от своите полубратя и сестри. Към днешна дата броят им е надхвърлил 20 и постепенно нараства. Те се срещат веднъж годишно, но в същото време редовно обменят съобщения. За да общуват, те създават група във Фейсбук, в която се публикува техният номер на донора. Крамер каза, че смята толкова полубратя и сестри за „голяма благословия“ и че „не би го разменил за нищо“.

Той общува и с биологичния си баща. Крамер зави, че връзката им не е като връзката между баща и син, а напомня на тази с чичо или братовчед.

Професор Дов Фокс каза за NBC News, че съществува опасност голяма група деца, заченати от един и същи донор да живеят в един и същ географски район и това може да доведе до случайно кръвосмешение или медицински проблеми.

През 2017 г. DSR подаде петиция, с която призовава за създаването на централизирана база данни за донори, която да съдържа застрахователния номер на клиента, така че банките на сперматозоиди по целия свят да могат да бъдат сигурни, че не са отишли в близки клиники.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!