Клаудио Браво разплака цяла Португалия, след като се превърна в герой за Чили, спасявайки цели три дузпи изпълнение от европейските шампиони. Победителят от Копа Америка Сентинарио е първия финалист в турнира за Купата на Конфедерациите.

5583952

Южноамериканците се наложиха над Кристиано Роналдо и компания след изпълнение на наказателни удари, като редовното време и продълженията завършиха без попадения.Последният двубой между двата тима беше преди шест години, като тогава отново завършиха наравно (1:1) в редовното време.

Първата част премина под диктовката на Чили, а с пропуски се отличиха Варгас и Арангис. След почивката отново Варгас застраши вратата на Португалия, но Руи Патрисио изби акробатичния му удар в корнер.

В продълженията умората и предпазливостта взеха връх и скоростта на играта намаля значително. В 118-ата минута Артуро Видал уцели десния десния страничен стълб, а при добавката Мартин Родригес някак си намери напречната греда.

При рулетката на дузпите този път нямаше неизвестни. На вратата на Чили се намираше Клаудио Браво и той беше решил да докаже на всички, че лошият му сезон в Манчестър Сити вече е забравен.

5583960

Бившият страж на Барселона първо спаси изстрела на Куарешма, след като Видал бе дал преднина на Чили.

5583986

Арангис също не сбърка, а Браво хвана и дузпата на Жоао Моутиньо. Когато Алексис Санчес вкара трета дузпа, цялото напрежение се прехвърли върху Нани.

5583940

Той обаче шутира неуверено и Клаудио Браво отново спаси, класирайки Чили за финала. В него носителят на Копа Америка Сентинарио ще срещне победителя от втория полуфинал между Германия и Мексико.

ПОРТУГАЛИЯ – ЧИЛИ 0:0 след продължения, 0:3 след дузпи

При дузпите:
0:1 – Видал
0:1 – Куарешма (Браво спасява)
0:2 – Арангис
0:2 – Моутиньо (Браво спасява)
0:3 – Санчес
0:3 – Нани (Браво спасява)

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук