САЩ въведе нови изисквания за издаването на визи за гражданите на шест мюсюлмански страни – Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен.

За да получат право да пристигнат в Съединените щати, те трябва да докажат, че имат близки роднини в САЩ или бизнес отношения в държавата. Очаква се тези регламенти трябва да влязат в сила съвсем скоро.

Новото изискване е в резултат на решението на Върховния съд – да отмени миграционния указ на президента Доналд Тръмп, с който се ограничаваше влизането на граждани на шест мюсюлмански държави.

В началото на юни, президентът поиска Съдът да преразгледа решението си. Най-вероятно Върховният съд ще завърши разглеждането на делото не по-рано от октомври.

Припомняме, че федералните съдилища два пъти блокираха указа на Тръмп за затягане на мерките в областта на имиграцията.

С първото постановление бе въведена забрана за 90 дни за влизане в САЩ за гражданите на седем мюсюлмански страни – Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен.

Първият път, на документа се противопостави федералният съд в Сиатъл, а след промените, при които Иран бе изключен от черния списък, постановлението бе блокирано от съда в Хавай.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук