Ръководството на МВР ще проведе среща с представители на синдикалните организации, съобщава вътрешното министерство.

На заседанието на Съвета за социално партньорство, на което ще присъства министърът на вътрешните работи Валентин Радев, е планирано да бъде обсъден въпросът за предоставянето на униформено облекло и възможността за изплащане на паричната му равностойност.

Ще бъдат дискутирани и начините за преодоляване на съществуващите към момента разлики в заплащането на служителите след влизането в сила от 1 февруари 2017 г. на Закона за изменение и допълнение на ЗМВР.

Очевидно с личното си присъствие на заседанието на Съвета за социално партньорство, вътрешният министър ще пробва да предотврати обявените вече за 5 юли полицейски протести. Синдикатите искат категорично увеличаване на заплатите с 15-20 на сто, както и възстановяване на изхарчени от самите полицаи пари за дрехи. Те на няколко пъти обявиха, че са отворени за преговори.

След правителственото заседание вчера, стана ясно, че кабинетът отпуска 30 млн. лв. за униформи, чиято левова равностойност полицаите ще получат „на ръка“ като добавка към заплатите си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук