Съдът решава дали да остави за постоянно в ареста задържаните 9 мъже за побоя над ученици, треньори и родители им в Асеновград.

Асеновград

Напрежението в града не стихва. В четвъртък вечерта отново имаше протест. Гражданите на Асеновград искат най-суровите наказания за биячите.

Асеновград

Хиляди се събраха в центъра на града. Стигна се и до сблъсъци с полицията. Хората се опитаха да щурмуват ромската махала, откъдето са и мъжете, нападнали с колове и мотики трениращи кану-каяк деца.

Асеновград

Около 22 часа, полицията успя да отблъсне шествието.

Засилено е полицейското присъствие в града.

Асеновград

Припомняме, че роми нападнаха ученици от клуба по кану-каяк, докато тренирали на язовир „40-те извора”. След разменени обиди, конфликтът прераснал в масов бой, при който има пострадали деца и треньори. Те са откарани в болница, но там родителите на пострадалите също са се сбили. Девет души са в ареста.

След многохилядния спонтанен протест в сряда вечерта, на който хората излязоха организирани само от социалните мрежи, в четвъртък Асеновград осъмна със засилено полицейско присъствие, а на място бяха вицепремиерът Валери Симеонов и главният секретар на МВР Младен Маринов. Те обещаха полицията да охранява града до затихване на напрежението. Големият протест се очертава да бъде в неделя.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук