Предложението на Лейбъристите за оставането на Великобритания в общия пазар и Митническия съюз на ЕС беше отхвърлено, в четвъртък, от Долната камара на парламента.

Председателят на Камарата Джон Беркоу обяви, че поправката е подкрепена от 101 депутати, против нея са 322 души.

Предимството от над 221 гласа сочи повече от сигурна победа в това гласуване за управляващата Консервативна партия, която изгуби на общите избори на 8 юни парламентарното си мнозинство. Партията на Тереза Мей обаче успя да си върне контрола върху Камарата на общините, подписвайки споразумение със северноирландската Демократическа юнионистка партия.

Гласуването беше показателно и за противоречията в партията на Джереми Корбин. 49 от Лейбъристите гласуваха против предложението, въпреки че лидерът призова да се гласува с „въздържал се”.

Друго тяхно предложение беше прието – да се даде възможност за безплатни аборти в Англия и Уелс на жителки на Северна Ирландия, където са забранени абортите.

Общата програма на правителството бе подкрепена от 323 депутати, против бяха 309. Това е и фактическо доверие към правителството на Тереза Мей.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук