На снимката: ръководителят на кризисния щаб ген. Мутафчийски

21 са новите инфективани с COVID-19 у нас, 35 души има в интензивни отделения, съобщи в неделя сутрин председателят на Оперативния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 10 души са настанени в болница от тези 21 нови случая. Увеличението спрямо предния ден е с 3.2%. Общият брой е 669 заразени. Активните случая са 573.

Тази сутрин в хасковската многопрофилна болница е починал 58-годишен мъж, който е бил заразен с коронавирус. Той е бил приет в инфекциозното отделение на лечебното заведение на 4 април, а ден по-късно е установено, че е с COVID-19. С него починалите с коронавирус в страната вече са 29.

Само в София има още 12 заразени – 9 са амбулаторни, има двама в „Пирогов“, един в „Света Анна“.

В Кюстендил има трима нови пациенти, от които двама са в Кюстендил, един е в Дупница. В Пловдив са двама. В Хасково и в Стара Загора също има по двама. От медицинския персонал няма нови установени случаи.

35 души има в интензивни отделения. 230 са общо в болници, като 147 са в София. Излекувани са общо 68 – 45 мъже и 23 жени.

Починалите са 28 души. Ген. Мутафийски повтори съобщеното от щаба в събота вечер, че става дума за жена на 73 години, която е била в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и мъж на 73 години, който е лежал в „Пълмед“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук