д-р Глинка Комитов

Народното събрание ще прекрати мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса Глинка Комитов, който подаде оставка миналата седмица. Всяка парламентарна група ще може да даде свои предложения.

Той обясни, че се оттегля по „лични причини”.

По регламент до избирането от парламента на нов управител на касата, неговата дейност ще се изпълнява от подуправителя д-р Димитър Петров.

Оставката му не е изненада, защото напоследък имаше разминавания между него и кабинета.

На последните заседания на парламентарната здравна комисия той отнесе критики заради създалото се напрежение около финансовите лимити на болниците.

Той от своя страна се оплака, че неговите предложения за разпределение на парите са били саботирани от надзорния съвет на институцията.

Иначе, депутатите ще изслушват и ще гласуват мониторинговия доклад за 2016-та година за изпълнението на стратегията за интегриране на ромите.

В предварително обявения дневен ред за работа в пленарната зала до края на седмицата е предвидено гласуване, на първо четене на промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които мъжете и жените военнослужещи ще получат равни права за отглеждане на деца.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук