Руският опозиционер Алексей Навални беше осъден да плати глоба от 300 000 рубли за непозволена агитация.Сумата се равнява на 5 000 долара. Наказанието е във връзка с президентските избори в Русия догодина. Навални вече заяви, че иска да се кандидатира. Критикът на Путин организира два улични протеста през последните месеци. Сега той е призовал избирателите да участват в неразрешени събрания чрез запис в мрежата Ютюб. Руската Централна избирателна комисия обяви, че опозиционерът не може да се яви на изборите заради наложена присъда. Владимир Путин още не е обявил решението си, но е считан за фаворит във вота.
Russian protest leader Alexei Navalny visits an art exhibition "Draw a court" after the hearing of his case in a court in the northern provincial city of Kirov, on October 16, 2013. A Russian court on October 16, 2013 converted his five-year sentence into a suspended term. AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV (Photo credit should read VASILY MAXIMOV/AFP/Getty Images)

Сериозна глоба ще трябва да плати руският опозиционер Алексей Навални. Той беше осъден за непозволена агитация, а сумата, с която трябва да се прости, е 300 000 рубли, които се равняват на 5 000 долара.

Наказанието е във връзка с президентските избори в Русия догодина. Навални вече заяви, че иска да се кандидатира.

Критикът на Путин организира два улични протеста през последните месеци. Сега той е призовал избирателите да участват в неразрешени събрания чрез запис в мрежата Youtube.

Руската Централна избирателна комисия обяви, че опозиционерът не може да се яви на изборите заради наложена присъда. Владимир Путин още не е обявил решението си, но е считан за фаворит във вота.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук