Три дечица бяха извадени изпод руините от спасителните екипи след земетресението на италианския остров Иския. Те са братчета и бяха затрупани под отломките

Три дечица бяха извадени изпод руините от спасителните екипи след земетресението на италианския остров Иския. Те са братчета и бяха затрупани под отломките на къща, която е рухнала вследствие на природното бедствие с магнитуд над 4 по Рихтер от тази нощ.

Първо беше извадено най-малкото от трите деца – 7-месечно бебе. По време на операцията чрез специална тръбичка спасителите осигуряваха вода на затиснатите две други момчета – на 4 и 6 години. По-късно успяха и да стигнат до тях и да ги освободят.

Органите на реда съобщиха, че родителите на децата също са живи и здрави. При труса на остров Иския са загинали двама души. Ранените са били най-малко 39 души.

Няма данни за пострадали български граждани при земетресението, съобщиха от МВнР, позовавайки се на информация от посолството ни в Рим.

Най-големи са разрушенията в община Казамичола. Италианските власти осигуряват транспорт за туристите, желаещи да напуснат острова. Българското посолство е в контакт с местните власти и следи ситуацията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук