рожен

Официален старт на ежегодния събор „Рожен“ и официално откриване на спорния едноименен пилон в Родопите ще се състоят днес.

Трибагреникът с площ от 1100 квадратни метра ще бъде издигнат тази вечер на височина от 111 метра след няколко технически проби през изминалите дни.

Националният флаг ще бъде донесен от 300 доброволци, а издигането му до най-високата точка на пилона ще отнеме до седем минути. Организаторите съобщиха, че репетициите по това са завършили успешно.Те са правени три дни в различни часове и при различни метеорологични условия.

Официалното издигане е тази вечер в 21 часа, като е предвидена и специална празнична програма.

Вчера в катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“ протойерей Иван Марински официално

освети знамето на пилон „Рожен“.

По време на церемонията в църквата, вярващи дошли за събора на Рожен останаха силно впечатлени от случайността.

Заради очакваното струпване на хора се предвижда промени в движението и обход. Има временната организация на движението, която влиза в сила от 11 днес до 20 ч. в неделя.

В този период движението между с. Проглед и х-л КООП Рожен ще бъде спряно и в двете посоки.
Движението ще се пренасочва по маршрут Пампорово – Смолян – Соколовци – хотел Рожен. Обходното трасе е задължително за всички, идващи от север за участие в тържествата.

С оглед безпрепятственото придвижване на хората движение със собствени автомобили от с. Проглед към Рожен няма да се допуска, след като се напълни паркинга на Рожен, който е за около 3000 автомобила.

Няма да бъде разрешавано паркиране на автомобили по главен път Чепеларе–Рожен. Ще се допуска транзитно преминаване към к.к. Пампорово, откъдето също ще има организиран превоз.

Предвидени са буферни паркинги. Ще бъдат поставени и указателни табели.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. Триста дявола ще го носят като гледам как са го осветили си представям как ще го носят,като парцал тръшнат на земята.СРАМ И ПОЗОР!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук