Южна Корея проведе своя фестивал за правене на националното им ястие – кимчи в събота на 2-ри ноември, след като първата предвидена дата беше отменена поради замърсения въздух.

Хиляди хора, носещи розови ръкавици и червени престилки, смесваха ферментирало зеле с лютива паста от червен пипер, чесън и сос от риба на площада „City Hall” в столицата Сеул.

Около 2,000 души, включително стотици чужденци, участваха в направата на 35 тона кимчи, които са предназначени за бедните.

Според първоначалния план е трябвало да бъдат 65 тона кимчи, направени за 2 дни с помощта на 3,500 души, но тъй като първата дата е била отменена заради мръсния въздух, останалите 30 тона ще бъдат направени във фабрика.

Правенето на кимчи е част от списъка на ЮНЕСКО за световното  културно наследство от 2013г.. От тогава десетки хиляди души са участвали в 3-дневното събитие в центъра на града.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!