Представители на 42 страни ще вземат участие в 64-ия международен песенен конкурс „Евровизия“, който ще се проведе през май 2019 г. в Тел Авив под мотото „Позволи си да мечтаеш“, съобщиха от пресслужбата на шоуто.

„Миналата година Нета (Барзилай, представител на Израел – ТАСС) си позволи да мечтае и спечели конкурса в Лисабон. Радваме се, че 42 страни ще представят себе си в Тел Авив и се надяваме, че участниците-посланици са вдъхновени от същата мечта“, каза изпълнителният директор на конкурса Йон Ола Санд.

Своето участие в конкурса потвурдиха, Австралия, Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Унгария, Германия, Гърция, Грузия, Дания, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Македония, Малта, Молдова, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словения, Украйна, Финландия, Франция, Хърватска, Черна гора, Чехия, Швейцария и Естония.

В полуфиналите на конкурса ще се състезават 36 страни. По традиция представителите на страните-домакини на състезанието, както и на страните-основатели – Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство – ще се класират за финала автоматично.

Конкурсът за песен на Евровизия 2019 ще се проведе в Центъра за изложения в Тел Авив в Израел. Полуфиналите на шоуто са насрочени за 14 и 16 май, а финалът – за 18 май.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!