Барселона не успя да победи Атлетико Мадрид в реванша на „Камп Ноу“, но след равенство 1:1 си осигури място във финала на турнира за Купата на краля. Каталунците спечелиха първата среща в Мадрид с 2:1 и продължават с общ резултат 3:2.

В 43-ата минута Лео Меси стреля извън наказателното поле, Яспер Силесен с мъка отрази удара му, но Луис Суарес бе на точното място и прати топката във вратата на Атлетико. В 57-ата минута халфът на Барселона Сержи Роберто извърши груб фаул, получи втори жълт картон и напусна терена. Гостите също останаха с 10 човека в 70-ата минута, когато от игра бе отстранен Яник Ферейра-Караско.

Седем минути по-късно Меси можеше да удвои преднината на своя тим, но ударът му от пряк свободен удар срещна напречната греда. В 80-ата минута нападателят на Атлетико Кевин Гамейро не успя да реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу него, но три минути по-късно бе изведен на чиста позиция от Антоан Гризман и изравни резултата. В края на срещата втори жълт картон получи и Луис Суарес, който по този начин ще пропусне финала. Съперник на Барса ще бъде победителят от мача Алавес – Селта (0:0 в първия мач).

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук