гробище

В народните поверия се срещат и съвети какво да избягвате да правите в гробищен парк. Тези суеверия са популярни, защото хората вярват, че неспазването им вещае неблагополучие и дори смъртна заплаха за онези, които пренебрегват някои от тях. Ето най-разпространените вярвания, свързани с табутата при посещение на гробище.

1. Това, което е част от гробището, трябва да остане там

Треви, диви цветя, кестени, камъчета, клонки и дори пъстри есенни листа – всички дарове на природата, които могат да бъдат намерени на гробището, не трябва да напускат границите му. Ако вземете някоя невинна природна вещ от там, това може да донесе нещастие на семейството. Трябва да обърнете внимание на децата, които обичат да събират пъстри камъчета, кестени или интересни предмети и да ги крият в джобовете си. Преди да напуснете гробището, не забравяйте да проверите джобовете на децата.

2. Гробищните цветя – неизбежно погребение

Това се отнася както за цветя, така и за други ритуални предмети. Това, което е предназначено за мъртвите, трябва да остане върху или до гробовете им. Ако някой от членовете на семейството донесе цветя от гробището, това предвещава, че в семейството скоро ще има смърт. Също така е лоша идея да използвате цветя, свързани с мъртвите, за празнични случаи. Категорично избягвайте хризантемите и калиите в сватбени букети или в букети за рожден ден.

3. Бъдете внимателни с гробовете

Гробът е място за вечен покой и като такъв трябва да се третира със специален такт и деликатност. Човек не може да седи, да ходи и дори да се подпира върху надгробен камък. Всяко от тези действия може да доведе до бедствие.

4. Палете свещите само с кибрит

Много лоша идея е да запалим свещ с запалката, която използваме всеки ден. Най-вероятно тази стъпка ще донесе болест и нещастие на собственика. По-добре е да си купите специална запалка или най-добре кибрит и да ги използвате само в гробището.

5. Не си уреждайте срещи на гробище

Разхождането с носталгия под ръка с любимия човек в гробището не е добра идея. Лошо е, когато двама души, които все още не са сключили съюз, да решат да си уговорят среща сред гробовете на близки хора. Такава любов няма перспективи. Избягвайте и срещи със стари приятели на гроба на починал за всички ви скъп човек.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук