50 хиляди зрелостници се явиха на втората задължителна матура по избор. Подобно на матурата по български език и литература, и втората се проведе по нов начин.  Решаването й е на отделни модули, а броят и продължителността им зависеха от предмета, който са избрали абитуриентите. Както по време на първия зрелостен изпит и сега учениците нямаха право да напускат залата преди да са решили съответния модул. Тази година най-предпочитана се оказа матурата по биология, следвана от английски език и география.

13 000 квестори и 4 000 камери следиха за протичането на втория задължителен зрелостен изпит. При първия, по български език и литература само 11 души са се опитали да препишат и работите им са анулирани.

Минути преди 7 часа в Министерството на образованието и науката беше изптеглен изпитния вариант за всичките 13 предмета, по които се явиха абитуриентите.

На втори изпит, по математика днес се явиха и седмокласниците в рамките на Националното вътрешно оценяване. Задачата им е от два модула,  а времето за решаване на първия бе 60 минути, а на втория 90. С резултатите от този изпит  седмокласниците могат да кандидатстват в езикови, хуманитарни и природонаучни гимназии.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук