Италия раздава безплатно повече от 100 исторически сгради в цялата страна, включително замъци, селски къщи и манастири. Разбира се, има уловка. Желаещите да се сдобият с подобен имот ще трябва да възстановят изоставените вековни сгради. Целта е след това те да бъдат използвани като туристическа забележинелност, което да се отрази пряко върху икономиката на страната.

Но веднъж, сторил това, властите нямат условия как ще използваш замъка. Можеш да го направиш хотел или ресторант – всичко зависи от твоята идея и средставата, с които разполагаш.

„Проектът ще подкрепи развитието на бавния сектор в туризма. Целта е за частни и обществени сгради, които вече не се използват, да бъдат трансформирани за туристи, поклоници и велосипедисти. Властите също се надяват, че този план ще облекчи част от напрежението в най-популярните и пренаселени райони в страната като Венеция”,  коментира Роберто Реджи от Агенцията за държавна собственост.

Кандидатите трябва да се сдобият със замък, ще трябва да представят подробно описание на това как възнамеряват да превърнат сградата в туристическа атракция. Ако бъдат одобрени, правителството ще им предостави правата върху имуществото за срок от девет години с възможност за удължаване с още девет години след това.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук