Шест жертви взе пожара в 24-етажната жилищна сграда в Лондон. Информацията съобщи британската полиция, цитирана от Агенция „Франс прес”. Очаква се броят на жертвите да расте.

„Мога да потвърдя шест смъртни случая към момента, но тази цифра вероятно ще нарасне“, заяви полицейският командир Стюарт Кунди.

В болница са настанени около 50 души, а много хора са в неизвестност.

Кметът на британската столица Садик Хан съобщи, че пожарните екипи са успели да достигнат само до 12-я етаж на жилищния блок.

„Много хора са в неизвестност. Някои от тях може би са намерили сигурен подслон в домовете на техни съседи или приятели“, изрази надежди кметът на британската столица в коментар за местен телевизионен канал.

Усилията за евакуиране на хората продължават, огнеборците обаче се опасяват, че сградата ще рухне. На място е задействана мащабна операция на пожарните служби и полицията.

Заради огъня е блокирано движението в прилежащия район, включително и пътищата, свързващи центъра на британската столица с международното летище „Хийтроу“.

Занятията в учебните заведения, разположени в близост до мястото на произшествието, са преустановени.

В социалните мрежи потребителите съобщават, че от вътрешността на горящата сграда се чуват писъци. Забелязани са хора да скачат от прозорците на блока в опит да се спасят от огнения ад.

На този етап няма информация за пострадали български граждани.

Общо 200 пожарникари и 40 противопожарни автомобили се борят пожара в западната част на Лондон.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!