летище София

Всички полети днес между София и Берлин са отменени. Причината е стачка на служителите и на двете берлински летища – „Шьонеделд“ и „Тегел“. Недоволството започна рано тази сутрин и ще приключи в 5 ч. утре сутрин.

Справка на сайта на Летище София показва, че три самолета за германската столица няма да излетят, а още толкова няма да кацнат на българска територия.

В протеста участват около 2000 служители на двата аеропорта. Исканията им са за повишаване на почасовото заплащане от 11 до 12 евро. Досега профсъюзът проведе няколко кръга преговори с работодателите, но те се оказаха безуспешни.

Пътниците са призовани да се свържат с авиокомпанията, с която летят, за да получат информация за полета си, преди да отидат на летището, се казва в съобщение в сайта на летищата.

На 10 март заради същата проява десетки хиляди пътници бяха блокирани, след като на летище „Тегел“ бяха анулирани 455 полета, а на „Шьонефелд“ – 204, припомнят агенциите.

Наземният персонал включва служителите на гишетата за регистрация за полет, работниците, товарещи и разтоварващи самолетите, както и насочващи машините по пистите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук