Wizz Air

200 пътници от полета на Wizz Air за Бергамо в 6:35 ч. не са излетели от Летище „София“, след като са преминали проверка са изчакали часове на Терминал 1.

В края на миналия месец около 10 български граждани се барикадирали в самолет на Wizz Air, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала още в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо 3 часа закъснение. 

От сайта на Летище „София“ става ясно, че полетът е отменен.

Сред пътниците имаше и клиенти uа 3 туроператорски фирми, които е трябвало да бъдат на организирана екскурзия. Те споделиха:

“Казаха, че самолетът е дефектирал и не може да излети. След това 5 часа чакаме дали ще пратят друг самолет. Така и не пратиха и анулираха полета”.

“Никой не ни дава обяснение, единствено служителите на летището”.

“Ще заведем колективна жалба и фирмата трябва да ни възстанови средствата, които сме заплатили”.

Туристите очакват да бъде намерен начин евентуално утре да отпътуват на екскурзията. Очаква се и официална информация от авиокомпанията за причините за отмяната на полета.

Авиокомпания Wizz Air съобщи, че полет W6 4351 от София до Милано на 20 юни е бил отменен поради наложила се непланирана техническа поддръжка.

В официална позиция от авиокомпанията уведомяват, че всички пътници, които е трябвало да бъдат на борда, имат няколко възможности за избор как да бъдат компенсирани.

„Всички засегнати пътници са уведомени за ситуацията и за техните възможности, като те могат да избират между:

– алтернативен полет в зависимост от наличността;

– пълно възстановяване на заплатената сума;

– или 120% от първоначално заплатената тарифа като кредит в техния WIZZ акаунт“, посочват от авиокомпанията.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

6 КОМЕНТАРИ

  1. Здравейте,фирмаWizz Air ни принуждава да си закупим нов билет и тогава евентуално да си получим сумата за стария билет,като новият струва доста повече.Това е изнудване .Нашия полет беше анулиран в Милано.

  2. Винаги пътуваме с Wizz Air и никога сме нямали проблеми много точни и коректни, навреме излитаме и пристигаме! Доволни сме цялото семейство и ще пътуваме и за напред с тях! Благодаря им за доброто обслужване!

  3. Налага ми се често да пътувам с Wizz Air , служебно , и през последните две години винаги има някакви проблеми !

  4. Наистина не ги разбирам хората, които ползват такива евтини и несигурни авиокомпании

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук