Седем министри от правителството ще отговарят на депутатски въпроси по време на петъчния парламентарен контрол на 15 декември.

Пръв на парламентарната трибуна ще се качи вицепремиерът Томислав Дончев.

Той ще отговори на питане относно политика за изграждане на електронно управление.

Веднага след него отговори ще дава социалният министър Бисер Петков. Към него има зададени общо 5 въпроса, първият е относно коледните добавки към пенсиите, които пенсионерите с пенсии в размер до 321,00 лв. вече получават.

Петков трябва да даде отговор и на въпрос относно недостига на квалифицирана работна ръка, което ще е един от основните проблеми за българския пазар на труда още през 2018 г.

Ресорният министър ще трябва да отговори и какъв е броят на българите, които получават минимална работна заплата като трудово възнаграждение.

Бисер Петков ще каже и за въвеждането на максимален размер на обезщетенията за безработица.

Третият министър, който ще отговаря на депутатски въпроси, е вътрешният Валентин Радев.

Депутатът Тодор Байчев е отправил 2 въпроса към силовият министър – относно това какви са конкретните мерки за борба с битовата престъпност, които са реализирани към настоящия момент и относно водачи на МПС с повече от три невлезли в сила наказателни постановления за нарушения по Закона за движение по пътищата и какъв e процентът на наложени административни мерки от органите на КАТ, с оглед на т.нар. висящи производства.

В парламентарния контрол ще участват още министърът на регионалното развитие Николай Нанков, министърът на околната среда и водите Нено Димов, земеделският министър Румен Порожанов и правосъдният министър Цецка Цачева.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!