протест

73-и ден на антиправителствени протести. И тази вечер недоволните от управлението се събраха в „Триъгълника на властта“ с искане за оставките на премиера и на главния прокурор.

Участниците в протеста споделиха, че корупцията в България е нетърпима и че властта се опитва да заглуши протестите.

От днес на площад „Независимост“ е създадено и своебразно бюро за подаване на сигнали за корупция, което е наречено граждански проект „Демокрация и законност“  То ще работи между 14 и 16 часа, като ще се приемат и оплаквания относно работата на МВР и прокуратурата. Сигналите ще бъдат изпратени до европейските институции.

В „Триъгълника на властта“ остават и майките от „Системата ни убива“.

И тази вечер протестът започна с прожектиране на клипове, този път с „резиденцията на главния прокурор“,  Дом №5 в Бояна, за който се твърди, че в него живее главният прокурор. Адвокат Николай Хаджигенов отново повдигна въпроса защо Иван Гешев живее в държавната резиденция „Бояна“.

„Единствената опасност, която грози Гешев е да си подаде оставката, друга опасност няма“. Така Хаджигенов коментира дадените обяснения, че главният прокурор живее в резиденцията по съвет на всички служби за личната му безопасност.

Арман Бабикян от т.нар. Отровно трио заяви, че протестиращите все още не са получили потвърждение дали главният прокурор живее във въпросната сграда.

От Триото обещаха да публикуват снимки, които „показват лукса“ на сградата.

Събралите се протестиращи замеряха с яйца сградата на бившия Партиен дом, където вече се помещава парламентът. Това стана след призив на Арман Бабикян, който обясни, че са купени възможно най-евтините яйца, тъй като бюджетът на „Отровното трио“ е ограничен.

Протестът премина спокойно и без напрежение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!