Френската полиция извежда учениците от гимназия "Алексис дьо Токвил", град Грас след стрелба на 16 март 2017-та. Снимка: EPA/БГНЕС

17-годишен тийнейджър е арестуван, след стрелба в гимназия в град Грас, южна Франция. Ранени са няколко души, пише „Гардиън“.

Той е имал в себе си пушка, два пистолета и две гранати. Бил е ученик в местната гимназия „Алексис дьо Токвил“, където открил огън срещу директора.

До момента не е имал провинения. По последна информация е възникнал конфликт между двама ученици. Директорът е се е опитал да потуши конфликта и е бил ранен

Говорителят на министерството на вътрешните работи Пиер-Хенри Бранде е заявил, че ранените са 8, а мотивът за нападението още не е ясен.

Кристиян Естрози, префект на област Алпи- Лазурен бряг, коментира, че „тероризмът не е основната линия в разследването на инцидента“.

Френското правителство е получило сигнал за атака по телефона, след стрелбата в четвъртък по обяд. Полицията е отцепила района, а жителите са се събрали пред няколко автомобила на Бърза помощ. Градът, който е известен като френската столица на парфюмерията, се намира на около 40 км. от Ривиерата и Ница.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук