протест
Протест - ден 78

За 78-и път се събраха недоволните граждани на антиправителствен протест в центъра на София. Този път ораторите и претестиращите обърнаха специално внимание на ДПС, които те виждат като упражняващи власт в сянка, независимо че формално се представят като опозиция.

„ДПС искат оставка на всички, обаче държат на главния каскет на републиката, заяви адвокат Николай Хаджигенов. Знаем защо държат – защото Пеевски си го е избрал лично и най-вече брани това, което те са си придобили. Искаме върховенство на закона, разследване, справедлив съд, специално за каскети. Приготвили сме за цялостното творчество на ДПС. Една изненада и днес – посоката е централата на ДПС, а не Орлов мост“, заяви един от организаторите на протеста, адв. Хаджигенов.

Ораторите днес коментираха обясненията на премиера Бойко Борисов за снимките, разпространени анонимно от дома му в правителствената резиденция „Бояна“. Едва днес – два и половина месеца по-късно, Борисов разкри версията, че президентът Радев в негово отсъствие е изпратил „една прекрасна госпожа“, да „нащрака“ спалнята му. Участниците в днешния протест задаваха въпроса защо премиерът реагира с тази версия едва сега и искат обяснение.

Както бе обявено, около 21 часа шествието потегли към централата на ДПС, за да се протестира срещу скритите лостове на влияние върху сегашното управление на държавата от страна. Това влияние протестиращите свързват най-вече с депутата от движението и медиен мандат Делян Пеевски.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!