Полиция
Снимката е илюстративна

Седем са вече задържаните по случая с камиона-ковчег, открит край с. Локорско, съобщи МВР. Както стана вече известно, в тайник на превозното средство бяха открити телата на 18 мигранти, сред които и шестгодишно момче. 34-ма души, сред които 5 деца, пострадаха при трагичното пътуване.

Трима са задържани в района на София още снощи, като един от тях е арестуван на около 5 километра от изоставения камион. Вероятно той е управлявал превозното средство преди да го изостави до с. Локорско.

Арестуваните в столицата са били организатори на каналджийството като сред тях е и уличеният за ръководител на групата. Според запознати с разследването, преди да бъде изоставен край Локорско, организаторът се е возил в кабината на камиона.

Другите са задържани в Бургас, Каблешково и Карнобат. Те са отведени тази нощ в полицията в Бургас, а в домовете им са намерени доказателства за каналджийство, както и за конкретния превоз на нелегални мигранти.

Арестуваните в Бургаско са отговаряли за оборудването на камиона и изграждането на укритието в него, както и за логистиката по трафика на мигрантите.

Двама от тях са арестувани на работното си място – цех в с. Каблешково.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук