Наркотици
Снимката е илюстративна

Нов наркотик е открит по улиците в САЩ, а центърът му е Филаделфия. „Tranq“, както го наричат на улицата, е изумил учените заради зависимостта, която предизвиква.

„Tranq“ е смес от фентанил и успокоително за коне и крави, наречено ксилазин. В комбинация двете вещества пораждат катастрофален ефект върху човешкия организъм. Този наркотик буквално разяжда кожата на хората. Поради тази причина е наречен „зомби наркотик“, а специалистите твърдят, че скоро може да се сблъскаме със сцени от филми на ужасите, в които по улиците ще се разхождат хора, приличащи на зомбита, съобщава Скай нюз.

Проведено разследване установява много бързото му проникване сред общността, като здравните работници се борят да се справят с проблема.

Служителите в общественото здравеопазване са разтревожени от разпространението на наркотика и са загрижени за ужасяващите увреждания, които той причинява на телата на употребяващите го.

Отвъд полусъзнателното състояние, което тази дрога предизвиква, тя буквално разяжда кожата на хората. Раните изригват в люспеста кора от мъртва тъкан, която, ако не се лекува, може да доведе до ампутация.

Друг проблем е пристрастяването, което предизвиква. Наркотикът изисква организмът да бъде презареден веднага след отшумяване на ефекта. Абстиненцията е изключително тежка, а пристрастяването е по-голямо от това към хероина.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук