Нерядко руският сайдер е опасен за живота. Снимка: pixabay

8 души умряха, а 6-има други берат душа от отравяне с алкохол-менте в руския град Димитровград, съобщи държавната РИА „Новости“, цитирайки Роспотребнадзора (нещо като нашата Комисия за защита на потребителя, б.р.) на Уляновска област.

По предварителна информация от Роспотребнадзор, хората са се отровили с ябълковия сайдер „Мистер Сайдер“ – национално руско производство. Напитката, която се води слабоалкохолна, се продавала в наливно състояние из димитровградските магазини от веригата „Територия на бирата“. Вече е ясно, че питието се произвежда от предприемач от Красноглинския район на Самарска област.

Роспотребнадзор настоятелно призова населението да не пие „Мистер Сайдер“.

Кметът на Димитровград (кръстен именно на нашия комунист и национален предател Георги Димитров, б.р.) Андрей Болшаков съобщи, че 6-тимата засега оцелели се намират в реанимация. Болшаков твърди, че от търговските обекти масово се изземат бидони с „Мистер Сайдер“ и помоли от сърце гражданите да се откажат от производство и употреба на наливен алкохол. Как ще стане това, не е ясно, защото санкциите удариха и по алкохолния бизнес, а при това в Русия традицията да се приготвят питиета от всякаква химия никога не е спирала.

Държавният Следствен комитет на РФ е образувал криминално дело по члена за „оказване на услуги, не отговарящи на изискванията за безопасност, довели до смъртта на 2 или повече лица“ (чл. 3, ал. 238 от НК).

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук