Девет от задържаните при вчерашната спецакция на прокуратурата и ГДБОП в „Автомобилна администрация“ (ДАИ) в Благоевград, остават в ареста.

Сред освободените е началникът на контролното звено Бойко Ханджийски, спряган за директор на областната структура, която близо две години няма постоянен ръководител.

ГДБОП, ДАИ, Благоевград, Автомобилна администрация

До късно снощи са продължили процесуално-следствените действия на специализираните органи по събиране на доказателства за дейността на организираната престъпна група в ДАИ, която е вземала подкупи, между 300 и 600 евро, от транспортни фирми, за да не издава актове за нарушения и наказателни постановления.

По непотвърдена информация екипи на ГДБОП са извършили проверки в две счетоводни къщи на територията на град Петрич, които обработвали документи на транспортни фирми, предимно гръцки.

ГДБОП, ДАИ, Благоевград, Автомобилна администрация

Очаква се по-късно днес на пресконференция Специализираната прокуратура да даде повече информация по акцията „Антикорупция“ в „Автомобилна администрация“.

При акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП над 10 работещи в контролната транспортна институция бяха отведени с белезници в полицията.

ГДБОП, ДАИ, Благоевград, Автомобилна администрация

По случая със задържаните служители на ДАИ-Благоевград са използвани специални разузнавателни средства, стана ясно от коментара на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Европарламента.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!